88miles /

88miles SMBA er et nystartet produktionselskab, der står bag filmen HUNDELIV. Stifterne, Marco Krall Lorenzen og René Frelle Petersen, har foregående kendskab til hinanden privat efter deres første samarbejde tilbage i 2012, hvor de lavede den prisbelønnede kortfilm, MOMMY. 88miles blander måden der laves independentfilm på i USA med skandinavisk filmfortælling. Ved brugen af netværk, herunder blandt andet tidligere samarbejdspartnere og deres erfaring, har stifterne kreeret en holdbar forretningsmodel og handlingsplan, der støttes og omsættes vha investorer.

 

Producer Marco Krall Lorenzen udtaler: "Vi har fra start valgt at gå den atypiske vej uden om Det Danske Filminstituts støtteordning, grundet tidspres. Vi har en alletiders mulighed med det samlede filmhold og skuespillerne, der alle kan nu. Filmen skal laves nu, i Sønderjylland og på vores præmisser. Med filmkunsten som drivkraft skyder vi ikke de store tanker ned fra start. Vi prøver derimod at løse billederne i vores hoveder indenfor de givne rammer, og vi arbejder ud fra de tre vigtigste punkter: Forberedelse, forberedelse og forberedelse."

 

Marco Krall Lorenzen kommer fra en freelancer-tilværelse i filmbranchen, herunder bl.a. ’Hvidstengruppen’, og været en årrække ved Danmarks Radio på produktioner som ’Livvagterne’ og ’Krøniken’, hvor hvor han sideløbende producerede en række kortfilm. Instruktør, René Frelle Petersen, har gennem årene som instruktørassistent kigget mange af landets store instruktører over skulderne - alt mens han sideløbende har finpudset sin egen stil med en række kortfilm, der alle har klaret sig fornemt, primært på grund af Frelles flotte personinstruktion, og som følge deraf har opnået udmærkelser og priser på diverse festivaller – især indenfor manuskriptskrivningen. Hvilket har vagt Zentropas interesse, hvor han i øjeblikket arbejder på flere filmmanuskripter sideløbende.

 

Frelle har altid vægtet historien med dens stærke karakterer og alsidige udviklinger og har på denne måde oparbejdet en unik stil. Det er netop det unikke, der dyrkes i Frelles og Marcos fælles projekt, ’88miles’, hvor film og filmproduktion udvikles på en unik og nyskabende måde. Instruktør René Frelle Petersen udtaler: ”Vi går ikke på kompromis med det kunstneriske, men er opmærksomme på at kunsten i sig selv ikke er nok. Det kunstneriske og det kommercielle skal gå op i en højere enhed, og med et bundsolidt håndværk kombineret med den rette strategi, er det lige netop, hvad 88miles opnår.”

 

HUNDELIV er 88miles første spillefilm, men der arbejdes i øjeblikket allerede på næste film, der ligeledes er sat til at foregå i Sønderjylland.